{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "id":"None", "email": "", "phone": "" } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Bornoz Kumaşı Nasıl Olmalı?

Bornoz Kumaşı Nasıl Olmalı?

Bornoz Kumaşındaki Lekeler Nasıl Temizlenir?


Duş sonrasında, bornozla keyif yapmayı seviyorsanız sıcacık bir Türk kahvesi duşunuzun etkisini arttıracaktır. Yumuşacık Madame Coco bornozunuzla ayaklarınızı uzattığınızı ve bol köpüklü kahvenizi yudumladığınızı hayal edin. Düşünmesi bile oldukça rahatlatıcı… Öte yandan, bornozunuzla geçirdiğiniz süre uzadıkça, bornozunuzun üzerine bir şeyler dökülmesi ihtimalinin arttığını da belirtmekte fayda var.


Havlu kumaş, diğer kumaş türlerine göre sıvıyı çok daha hızlı emen bir yapıya sahip olduğu için bornoz üzerine dökülen herhangi bir yiyecek veya içecek, hızlıca kumaşın içine işleyecektir. Bir başka boyut ise, düzenli olarak temizlenmeyen bornoz kumaşı üzerinde cildin kirli kalan bölgelerinin veya ciltten dökülen ölü derilerin sebep olduğu sarı lekeler görülebilmesidir. Elbette, bu lekelerden kurtulmanın etkili bir yolu var.


Öncelikle, toplumsal hafızamıza yerleşen bornoz temizliği kurallarından birini ele almak isteriz. Bornozlar, vücudumuzun her noktasına değdiği için mümkün olduğunca hijyenik olmalıdır. Bu nedenle, bornozları yüksek ısıda çamaşır makinesinde yıkarız. Fakat yüksek ısı, bornozların yumuşak havlu dokusuna zarar verebilmektedir. Bu zarar, havlu kumaşın dokusunu yitirmesine ve yumuşaklığını kaybederek daha sıkı bir forma girmesine sebep olabilir. Bu durumda, bornoz üzerinde oluşan lekelerin giderilmesi çok daha zahmetli bir hal alacaktır.


Bornozlar maksimum 30 derece sıcaklıkta düzenli aralıklarla yıkanması, sarı lekelerin oluşumunun önüne geçebilecek önlemlerden biridir. Buna rağmen, bornozunuz üzerinde herhangi bir leke bulunuyorsa, bornozunuzun rutin temizliğine sirke veya karbonat eklemek sizi bu lekelerden kurtaracaktır. Bir bornoz için yarım çay bardağı sirkeyi soğuk suya ekleyerek, bornozu yaklaşık 30 dakika bu suda bekletip daha sonra yıkamak sarı lekelerle savaşmada etkili bir yöntemdir. Ayrıca, çamaşır konusunda hayat kurtaran bir içeriğe sahip olan karbonat da hem lekeleri çıkarmada hem de leke oluşumunu önlemede oldukça etkilidir.

 


Bornoz Cebi Ne İşe Yarar?


Bornoz denildiğinde akla ilk gelen sorulardan birisi, bornoz cebinin ne için kullanıldığıdır. Kuşkusuz bu özellik, aslında dış giyim ürünlerinden gelen bir alışkanlıktır. Fakat bu durum, işlevsiz oldukları anlamına gelmez. Duşa girmeden hemen önce tüm hazırlıklarınızı tamamladığınızı düşündüğünüz esnada, kolunuzda bir saat, saçınızda bir toka unutmuş olabilirsiniz. Duşa hazır halde, bu eşyalarınızı yerlerine geri götürmek yerine bornoz cebinize koyarsanız, kaybolmaların önüne geçebilirsiniz. 

 


Hangisi Daha Sağlıklı: Bornoz Mu Havlu Mu?


Kişisel kullanım tercihlerine göre her insan havlu veya bornozu seçebilir. Her iki ürün de duş sonrası ciltteki suyun emilmesi için üretilmişlerdir. Bornozlar, özellikle kış aylarında sıcak bir duş sonrası üşümeyi engelledikleri için daha çok tercih edilebilirler. Fakat aynı zamanda ciltteki tüm suyun emilmesini sağladıkları için havlulara nazaran daha sağlıklı oldukları söylenebilir. Cildin, kendiliğinden suyu emmesine olanak vermeden su damlacıklarını hapseden bornozlar ideal bir tercih olmasına karşın, yaz aylarında sıcaklık nedeniyle banyo havluları daha sık tercih edilen ürünlerdir.


Madame Coco'nun farklı renk ve desen seçeneklerindeki havlu modellerini incelemek için tıklayın.

Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?