{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "id":"None", "email": "", "phone": "" } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Çelik Tencere Mi Granit Mi?

Çelik Tencere Mi Granit Mi?

Çelik Tencere Mi Granit Mi?


Granit tencereler, yoğun tanecikli bir yapıya sahip olan granit taşının, tencere yüzeyinde kaplama olarak kullanılmasıyla ortaya çıkan mutfak gereçleridir. Çelik tencereler ise, adı üzerinde çelik malzemenin kendisiyle üretilen tencerelerdir. Hem granit hem de çelik tencereler, mutfakta pişirme işlerinizi rahatlıkla yapabileceğiniz sağlıklı ürünlerdir. Elinizin lezzetini güvenle ailenize ve sevdiklerinize ikram edebilmeniz için, lezzetli yemeklerinizi pişirdiğiniz tencerelerin sağlıklı olmasını istemek elbette doğaldır. Sevginizi kattığınız ikramlarınızın aynı lezzette kalabilmesi, bir yandan da aynı tencerede pişmesine bağlıdır. Bu da tercih edeceğiniz tencereye ve malzemesine doğrudan bağlı bir durumdur. Çelik tencere mi granit tencere mi sorusunun yanıtını, her iki ürünün benzerlikleri ve farklılıkları açısından değerlendirerek, gelin birlikte arayalım. 



Çelik Tencere ile Granit Tencere Arasındaki Farklar Neler?


  • Çelik tencerelerden, dayanıklı çelik malzemenin eritilerek şekillendirilmesiyle oluşturulur. Bu nedenle tencere malzemeleri içerisinde en uzun ömürlü alternatiflerden birisini sizlere sunar. Granit tencereler ise alüminyum malzemenin etrafı granit taşı ile kaplanarak üretilirler. Yani bütünüyle granit taşından oluşmazlar. Dolayısıyla tamamı tek bir malzeme olan çelik tencerelere nazaran, yalnızca granit kaplaması bulunan tencereler çok daha kısa sürede yıpranabilirler. Kaplaması soyulan veya çizilen granit tencereler, insan sağlığı açısından zararlı materyallerin gıdalara yapışmasına sebep olabileceği için hemen değiştirilmelidir. Elbette granit tencerelerin ömrü, her ne kadar çelik tencerelere göre daha kısa olsa da size uzun yıllar hizmet edecek kadar yeterli düzeydedir. Bir çelik tencere en az 30 yıl kullanılabilirken granit tencerelerde bu ömür yaklaşık 10 ile 15 yıl arasındadır. 
  • Evler için en sağlıklı saklama seçeneklerinden birisi çelik tencerelere aittir. Artan yemekleri, çeliğin güvenli kollarında, buzdolabında ve uygun sıcaklıkta saklamanız durumunda en uzun süreyi size sağlayacak olan çelik tenceredir. Kalın ve ısıya dayanıklı çelik malzemeden üretilen tencereler, içerisindeki gıda ürünlerini soğuk ise soğuk tutmakta, sıcak ise sıcak tutmakta oldukça başarılıdır. Granit tencereler, içleri alüminyum malzeme olmasından dolayı, içerisindeki, yemeğin veya gıda ürününün sıcaklığını korumada çelik tencereler kadar başarılı değillerdir. Öte yandan hızlıca soğuması gereken krema, sos, puding gibi lezzetler için ideal bir kullanım olanağı da sunar. Alüminyum, ince bir malzeme olması dolayısıyla yapısı itibariyle sıcaklığı ve soğukluğu hapsetmekte yetersiz kalabilmektedir. Fakat ailenizle birlikte kaşıklayacağınız pudinglerinizi, özel günler için hazırlayacağınız pasta kremanızı granit tencerede yapmak, zamandan tasarruf etmenizi kolaylaştıracaktır.
  •  Çelik tencereler, çok daha uzun yıllardır yapılabilen ürünler olmalarından dolayı, boyut ve kapak çeşitleri anlamında oldukça zengin alternatifler sunar. Granit tencereler ise daha belirli yemeklerin yapılması için uygun olduğundan, boyutları da buna göre belirlenir. Granit tava boyutları daha çok seçenekli olabilse de granit tencerelerde 3 veya 4 boy seçeneği bulunur.
  • Granit tencereler, yüksek ısıda ve yağsız pişmesi gereken yemekler için en ideal tercihtir. Dayanıklı granit kaplama sayesinde yapışma ve yanma derdi olmadan güvenle yemeklerinizi pişirebileceğiniz granit tencereler leke tutmama konusunda da oldukça başarılı ürünlerdir. Et, balık gibi az yağda pişirmeyi tercih edeceğiniz ürünleri granit tencereniz veya tavanız içerisine koyup yüksek ateşte rahatlıkla pişirebilirsiniz. Çelik tencereler ise malzemenin yapısı gereği içeriğinde su olmayan ürünlerin kolayca yapışmasına sebep olur. Bol ölçülerde yağ koyduğunuz çelik tencerenizin içerisine eklediğiniz etlerinizin dışlarının, bir anda tencerenizin dibine yapıştığını görmeniz çok olasıdır. Pişmeye devam ettikçe ürünler tencereden ayrılırlar elbette, fakat lekeleri bir anda uçup gidemez. Bu nedenle çelik tencereler, yüksek ısıda pişirilmesi gereken gıda ürünleri için doğru bir tercih değildir. 


Mutfağınıza uygun en şık tencere modellerini incelemek için tıklayın.



Çelik Tencere Boyutları Neler? 


Yüksek ısıda şekillendirilen çelik malzeme, günümüzde özellikle mutfaklarda pek çok üründe kullanılır hale geldi. Dayanıklı, uzun ömürlü bir mutfak gereci seçeneği sunan çelik tencereler, aynı zamanda zengin bir boyut çeşitliliğine de sahiptir. 10, 12, 13, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26 santimetre olabilen çelik tencerelerin taban çapları, tavadan düdüklü tencereye kadar farklı derinlik ölçülerine de sahiptirler. 4 cm, 4.5 cm, 8.7 cm, 9 cm ve 11 cm çelik tencerelerin bazı derinlik ölçüleridir.


Tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak, mutfak ürünlerini incelemek için tıklayın.

Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?